Over ons

cats

Al van kleinsaf had ik katten rondom mij. Ik ben opgegroeid met altijd meerdere poezen in huis en was altijd al gek op ze. De manier waarop ze ons om hun pootje winden en ze maar hoeven te miauwen en we staan direct tot hun beschikking.

Toen ik studeerde deed ik vrijwilligerswerk in het dierenasiel van Zwevegem. Na drie jaar werd ik daar één van de verantwoordelijken. Ik leerde veel over het gedrag van poezen en ben een fervente voorstander van adoptie en sterilisatie/castratie van poezen.

Tijdens mijn jaren in het dierenasiel startte ik mijn pension op. Het leed zien van de gedumpte poezen was soms zwaar en het is een verademing om de poezen in het pension te ontvangen die graag gezien en rotverwend zijn.

Ondertussen focus ik me op mijn pension en mijn eigen vier katten, allen geadopteerd of gevonden. Zoals al wel eens gezegd wordt heeft een kat personeel en ik sta graag tot hun dienst want je krijgt er zoveel voor terug.

 
 
 
 
 

Hier kunt u de dagindeling van het pension zien. Structuur is belangrijk om de dieren zich snel op hun gemak te doen voelen.

Dagoverzicht
 

Dagoverzicht

Zes uur

06:00

Goedemorgen poezen, licht en radio aan.
Het pension wordt gereinigd met HAC (ontsmettingsmiddel) en alle drink- en eetbakjes worden ververst. De kattenbakken worden verschoond en er wordt nagegaan of de poezen gegeten hebben en goed hun behoefte doen.

Knuffeltje hier, aaitje daar: de poezen krijgen elk individuele aandacht en worden in de watten gelegd. De drinkbakjes en eetbakjes worden gevuld, degene die specifieke wensen hebben krijgen hun extraatjes.

De poezen krijgen Animali’s droogvoer (inbegrepen in de prijs). Tijdens het reinigen van het pension kunnen er geen poezen worden gebracht of afgehaald.

Acht uur

08:00

De poezen mogen hun pootjes eens strekken! Vanaf dit uur kan er een afspraak worden gemaakt om poezen te komen halen/brengen of het pension te komen bezichtigen.

Poezen die niet vriendschappelijk omgaan met elkaar, krijgen een beurtrol in de buitenren, wij observeren zorgvuldig hun gedrag zodat er geen ongelukken gebeuren. Er wordt bij inschrijving sowieso gevraagd of het wenselijk is dat uw lieveling met andere poezen omgaat.

De hokken van de poezen die buiten spelen blijven openstaan zodat de poezen die willen uitrusten dit gerust kunnen doen in hun mandje of op de krabpaal. Wederom wordt hen individuele aandacht geschonken.

Twaalf uur

12:00

In de loop van de dag wordt gecontroleerd of de poezen nog oké zijn en worden de poezen die nog niet zijn gaan buitenspelen eens buitengelaten zodat iedereen aan de beurt komt.

Ook de gevraagde verzorging zoals medicatie toedienen of het kammen van de poes wordt gedaan.

Vijf uur

17:00

Tijd om het eten en drinken bij te vullen (op warme dagen wordt het drinkwater geregeld ververst) en nog eens te checken of de poezen hebben gegeten en naar de kattenbak zijn geweest.

Zeven uur 's avonds

19:00

Rust, de speeltijd is gedaan en de poezen gaan terug in hun hok waar ze zich nog kunnen vermaken met hun speeltjes en krabpalen.

Acht uur 's avonds

20:00

Licht uit, radio uit. Er wordt nog een laatste controle uitgevoerd en de poezen krijgen nog een laatste aaitjes en knuffel voor ze mogen gaan slapen. Na acht uur 's avonds kan het pension niet meer bezocht worden of kunnen er geen poezen meer worden opgehaald of gebracht.